Članci

Dr Srećko Sladoljev, Imunolog: “Vakcinacija Iglom je Mobing Imunog Sistema” – VIDEO

Dr Srećko Sladoljev, Imunolog: “Vakcinacija Iglom je Mobing Imunog Sistema” – VIDEO

https://youtu.be/o6C384C2zn4

“Nestanak” zaraznih bolesti cepljenjem, doneo je pošast autoimunih oboljenja i okrenuo vakcine na štetu zdravlja ljudi.

“Tribina je podrška savesnim i svesnim roditeljima koji su prozreli rizike cepljenja i zbog toga mu se protive. Pokreti roditelja protiv cepljenja niču i šire se svetom, ali uporedo jačaju i mere prisile. Od običnog nagovaranja, preko pretnji i kazni do ideje da im se onemogući korištenje bankomata, dakle raspolaganje vlastitim novcem. Zanimljivo je to što “krokodilska” briga za nečije zdravlje dolazi iz zemlje gdje se umire pred vratima bolnice ako niste platili zdravstveno osiguranje.

Spadam u ljude struke koji se protive, to posebno naglašavam, cepljenju putem igle. Nije mi u primisli osporavati vrednosti sticanje imuniteta veštačkim putem, ali taj mora biti siguran, bez rizika po zdravlje. Danas više čak i ne govorimo o rizicima cepljenja, već o evidentnim posledicama. Hipokratova zakletva “ne naštetiti!” dopušta obavljanje lekarskog poziva tek nakon zakletve po završenom školovanju. Prisega je u temelju svakog medicinskog postupka. Izrečena od lekara, čak i reč utiče na zdravstveno stanje obolelog!
 
Podsticanje imuniteta iglom, po mom uvidu i uverenju, može naštetiti. Tome u prilog govore posledice najvećeg kliničkog ispitivanja vakcina ikada. Taj “eksperiment” traje od završetka 2. svetskog rata naovamo kada i kreću masovna procepljivanja. Iz “pejsaža” zdravstvenih tegoba Homo sapiensa ubrzo, u početku sramežljivo pa sve izraženije, izranja grupa boljetica složene etiologije u čijoj se pozadini nalaze poremećaji rada imunološkog sistema. Do početka šezdesetih godina prošlog veka, autoimune bolesti su bile retkost, neke jedva poznate. A danas govorimo gotovo “samo” o njima. Neizlečive su, snižavaju kvalitet života, prate nas do smrti.
 
 
Savesni roditelji ne žele rizike “priuštiti” svojoj deci. To ne žele ni savremeni Paracelsusi koji hrabro iskaču iz dogmatske medicine.”
 
Drugo na što bih hteo upozoriti je mišljenje Povjerenstva za medicinsku etiku Hrvatskog liječničkog zbora po pitanju prisilne vakcinacije. Odlukom br. 17/2012, na zahtev prof. dr Željka Poljaka, univerzitetskog profesora i kliničkog imunologa, člana Akademije medicinskih nauka, nekadašnjeg sekretara Udruženja kliničkih imunologa Jugoslavije, Povjerenstvo je zaključio da „prisilno cepljenje nije u skadu s lekarskom etikom“, te da ga lekari po savesti, „imaju pravo odbiti“.
 
Ovo mišljenje je stav lekarske struke. Poslato je u javnost i nije osporeno. Kada se Zakonodavac koji uvodi zakonsku prisilu cepljenja poziva na mišljenje struke, s pravom se pitamo na koju se „struku“ Zakonodavac poziva? Na medicinu očigledno ne.
 
 
Medicinska nauka je jedinstvena, ona ne poznaje granice. Lekari se obrazuju usvajajući ista znanja i obavezuju svom pozivu istom zakletvom. Obzirom da nemaju svoje, mišljenje etičkog povereništva hrvatskih lekara, obavezuje i lekare Srbije. Ukoliko je njihov stav drugačiji, neka ga objave javnosti. Neka ga obrazlože zabrinutim roditeljima u Srbiji. Neka se ne skrivaju. Neka budu hrabri.
 
 
…U Beogradu sam službeno, temeljem službene isprave, putnog naloga. Pozvan sam na premijeru dokumentarnog filma„Medalja za glasnost“ u kome učestvujem i govorim o korupciji u industriji masovne proizvodnje vakcina. U opisu razloga službenog puta stoji da sam tu predstaviti Imunološki zavod iz Zagreba kao „subjekt javnog zdravstva koji se usprotivio profitu kao merilu vrednosti u farmaceutskom poslu. Imunološki zavod je državni institut za proizvodnju vakcina i krvnih pripravaka koji je odlukom Vlade RH proglašen ustanovom od strateške važnosti za zemlju. U Imunološkom zavodu sam direktor Odeljenja za razvoj i istraživanja imunobioloških pripravaka. Odgovornost za ono što govorim nije sporna.
 
 
Na suprotstavljene, bolje rečeno „zaraćene“ stavove, u pogledu učinkovitosti i škodljivosti cepiva i njihove nasilne primene u Hrvatskoj, skrenuću pažnju kroz dva primera, a zaključke prepustiti vama.
 
Pretprošle godine Hrvatska je odlučila prodati većinski vlasnički udeo u Imunološkom zavodu. Na tender se javilo sedam privatnih ponuđača iz farmaceutske branše. Dogodilo se nezamislio. Organizovani putem komanditnog poslovnog subjekta Visia Croatica d.o.o. građani su odlučili otkupiti državni udeo kompanije iz koje su kriminalnom nacionalizacijom izvlašćeni početkom devedesetih! U desetak dana, na račun komanditnog društva izvršeno je 20,000 uplata građana, udruženja, opština i preduzeća. I grad Zagreb doneo je finansijsku odluku o ulasku u komanditno društvo sa 100 mln kuna kapitala što je otprilike 14 mln EURA. Na tenderu je pobedio narod ispunivši pravne i finansijske uslove i razvojne planove. Pročitaću deo iz tenderske dokumentacije koji se odnosio na razvoj virusnih cepiva:
 
„Kao strateški partner sadašnjem vlasniku (ili samostalni investitor sa drugim strateškim partnerima), Visia Croatica d.o.o. će pokrenuti razvoj „neinvazivnih vakcina“ zbog snažnih i opravdanih prigovora neprirodnom načinu unošenja imunološke informacije u organizam putom injekcije. Tradicionalno cepljenje iglom rezultira sve jačim otporom građana prema vakcinama koje se sada u Republici Hrvatskoj ostvaruje zakonskom prisilom. Nefiziološki način cepljenja i sve veći broj cepiva u „redovnom kalendaru“, te s tim u vezi brojne aberacije imunog odgovora imaju za posledicu kompromitaciju i odustajanje od ove genijalne metode preventivne zaštite od zaraznih bolesti!
Odnos koristi i štete od cepljenja u današnjoj situaciji gde s jedne strane imamo praktično „nestanak“ zaraznih, a s druge strane „pošast“ autoimunih bolesti, okrenuo je vakcine na štetu zdravlja ljudi. Visia Croatica d.o.o. ima ambiciju preko Imunološkog zavoda postati lider u razvoju „neinvazivnih“ cepiva i vratiti poverenje stanovništva u cepiva!“
 
Nekoliko dana kasnije, Vlada RH poništila je prodaju većinskog dela vlasništva Imunološkog zavoda. Učinila je to bez obrazloženja. Istovremeno, Državno pravobranilaštvo je gradonačelnika grada Zagreba na nekoliko dana „hladilo“ u istražnom zatvoru…”
 
(Zvanično obraćanje dr Sladoljeva na tribini “Odgovorno roditeljstvo – informisana odluka o vakcinaciji”, održanoj u Beogradu, 7. decembra 2016.)

 

(Na hrvatskom jeziku, po želji dr Sladoljeva, njegovo obraćanje prenosimo na ćiriličnom pismu) – klikni OVDE
 
 

[avatar user=“Nova“ size=“100″ align=“center“ /]

Inicijativa NoVa – Inicijativa NoVa

Podeli ovaj članak sa drugima:

Related posts

STARI DOBRI AUTIZAM – Piše: Dr Jovana Stojković

Dragana Baša

VAKCINALNA MATEMATIKA I MEDIJSKA PATETIKA

Za Slobodu Izbora

MEDICINA NE SME SVE ŠTO MOŽE! – Dr HAJRIJA MUJOVIĆ ZORNIĆ doktor medicinskog prava

Inicijativa NoVa