Dešavanja

SRAMOTA! Majke u zatvor zbog nevakcinisanja dece?!

SRAMOTA! Zar majke i očeve u zatvor zbog nevakcinisanja dece?!

REAGOVANJE: 

Neustavan zakon po kome su roditelji u prekršaju zbog nevakcinisanja vlastite dece, ovih dana prelazi u drugu fazu – fazu terora. Naime, zbog nemogućenosti da plate novčane kazne, očevi i majke u Srbiji su primorani da ih „odleže“ u zatvoru. O svojim iskustvima govore na stranici udruženja: Vakcine INFO

Roditelji će u zatvor, ali zdravljem svoje dece trgovati, neće!

Verujte, ja nemam drugih mogućnosti, ako i platim prvu kaznu, čekaju me još tri. Znači ukupno četiri kazne po 15 000 dinara, to je 60 000 dinara, to nema šanse da platim. Zato ću da odem u zatvor, samo da sačuvam decu!„ – odlučan je Miroslav Tešić iz Brezjaka, otac dva dečaka i jedne devojčice, koji je na FB objavio svoju „Presudu“.

Maja Milodanović iz Subotice, objasnila je da Miroslav nije prvi slučaj sa ovakvim epilogom. I sama je u oktobru 2016.god dobila presudu preinačavanja novčane kazne u zatvorsku: „Tri puta su dolazili na kućnu adresu da me hapse, ali s obzirom da sama živim sa sinom i da sam samohrana majka nisu mogli ništa… Treći put kad su bili rekli su da se ne zezam nego da platim jer je moguće da će sledeći put doći sa socijalnom službom i da će dete tih 20 dana biti u socijalnom domu, a to nikako nisam mogla da dozvolim pa sam platila u ratama. Ali da nije takva situacija i da moj sin ima još nekoga sem mene, ja bih 100% otišla u zatvor…“

I Dušici Arnautović iz Loznice pristigla je ovih dana zatvorska kazna u trajanju od 15 dana.

Bravo, Srbijo, umesto puteva i fabrika, zidaćeš „specijalne“ zatvore za roditelje!

Da je „zakon“ o prisilnoj vakcinaciji dece apsolutno kontraproduktivan, dokazuju upravo ovakvi primeri roditelja, koji su zarad odluke da zaštite decu od mogućih negativnih posledica vakcinacije spremni da „dug društvu“ oduže u zatvoru, koliko bude trebalo i sve to o trošku države i poreskih obveznika: „Da li je neophodno podsetiti da je roditeljstvo starije od države i njenih zakona i da za sve što je očigledno dobro i zdravo za našu decu nije potrebno vršiti nikakvu zakonsku prisilu. Više od svega, nama je njihovo zdravlje najpreče i zato ćemo i ubuduće samostalno i savesno o tome odlučivati. Ako zbog toga moramo u zatvor, ne marimo, najvažnije je da su nam deca zdrava, a savest mirna“, objasnio je Milivoj Mrdaković, otac troje dece, iz udruženja „Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju“.

Nikada u Srbiji kazne i represije neće biti način da roditelji dovedu svoju decu u „red“ za vakcinisanje. Efekat i svrha kažnjavanja se silom ne postižu, samo se rađa veći otpor i nepoverenje građana prema vakcinaciji. Ukoliko se po hitnom postupku ovaj neustavni zakon ne promeni, uskoro će u Srbiji morati da se grade novi zatvori za desetine hiljada roditelja kod kojih kazne, ucene i medijska zastrašivanja – ne prolaze.
Za EDUKACIJU i SLOBODU IZBORA!

Priredila: Dragana Baša,
UG „Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju“

 

SAOPŠTENJE:

U momentu kada Vrhovni sud Evropske Unije donosi presudu kojom potvrđuje da vakcine izazivaju bolesti, u Republici Srbiji kreće agresivna kampanja protiv roditelja koji su opravdano zabrinuti za zdravlje svoje dece, imajući pre svega u vidu navedenu presudu najviše sudske instance u Evropi.

Iako zvanično živimo u demokratskoj državi, ili se makar formalno tako predstavljamo, a nezavisno sudstvo je osnova svakog demokratskog društva, u slučaju roditelja koji ne vakcinišu svoju decu to očigledno nije tako…

Naime, pre izvesnog vremena jedan roditelj (poput većine koja ne vakciniše decu) dobio je prekršajnu prijavu (obzirom da su „narodni“ poslanici izglasali zakon po kome se nevakcinisanje dece tretira kao prekršaj) i izašao pred prekršajnog sudiju (inače predsednicu jedog prekršajnog suda na severu Vojvodine) da po zakonu odgovora. Sudija, umesto da bude nezavisna kao „Justicija“ koja drži mač i vagu, verbalno je „napala“ okrivljenog zato što ne vakciniše svoje dvoje dece. Tom prilkom je naglasila da poseduje spisak imena 15-oro nevakcinisane dece u toj opštini i da će se kao član „lokalnog tima za suzbijanje nevakcinacije“ potruditi da iskoreni ovu „pojavu“ na svom terenu?! Podsećamo, pričamo o sudiji (predsednici prekršajnog suda), po zakonu nezavisnom i nepristrasnom, koji ovako govori okrivljenom pre nego isti namerava da izloži svoju odbranu.

Nadalje treba spomenuti i „nezavisnu“ i nepristrasnu institicuju „zaštitnika građana“. Roditelji dece koja nisu vakcinisana nailaze na diskriminaciju po svim nivoima: zabrana upisa u vrtić, školu; uskraćivanje prava na zdravstvenu zaštitu; javno „etiketiranje“ njihovog vakcinalnog statusa (čime se krši Zakon o zaštiti podataka o ličnosti) itd. Posebno zabrinjava što Zaštitnik građana na njihove prijave uopšte ne reaguje, što nas navodi na zaključak da kancelarija Ombudsmana očigledno vodi brigu samo o vakcinisanim građanima…?!

Preostao nam je još samo Ustavni sud koga tri godine čekamo da odluči da li je u skladu sa Ustavom RS da vakcinacija bude obavezna ili ne, obzirom da u 18 od 28 članica EU roditelji imaju slobodu izbora. Uzdamo se konačno u nezavisan rad sudija Ustavnog suda i da na njih niko ne vrši pritisak te da će i njihova odluka biti nepristrasna.

U suprotnom, svoja prava da slobodno odlučujemo o vakcinisanju, potražićemo na Evropskom sudu, istom onom koji je nedavno doneo presudu koja potvrđuje da vakcine izazivaju bolesti.

Dragana Baša, UG „Građanska inicijativa za neobaveznu vakcinaciju“

MEĐUNARODNI ZAKON NE DOZVOLJAVA PRISILNU VAKCINACIJU! – VIDEO

https://www.youtube.com/watch?v=kNz0wdsk5sE

 

UG „Građanska inicijativa za neobavezu vakcinaciju“

Inicijativa NoVa

Inicijativa NoVa – Inicijativa NoVa

Podeli ovaj članak sa drugima:

 

Related posts

Za Slobodu Izbora! – Beograd 05.04.2015.

Inicijativa NoVa

Kanada: Prodavci prehrambenih proizvoda u Nju Brunsviku mogu vam zabraniti ulazak u radnju ukoliko niste vakcinisani

Inicijativa NoVa

Prva Regionalna Konferencija „(NE)Opravdanost prisilne vakcinacije, medicinsko-etički, pravno-politički aspekti“

Inicijativa NoVa