Dešavanja

Dr Srećko Sladoljev o zabranjenom intervjuu – NISAM U OPASNOSTI, VAKCINE U IGLI JESU!

On ne proizvodi puke reči, fraze koje se zaboravljaju kada utihne njihov zvuk. Ne spušta se na nivo provokatora koji traže žrtvenu „krv“ da bi njome zadojili svoj ego. Ne ljuti se ni na koga, jer je duboko uveren da iza svih loših ljudskih dela i namera stoji neznanje.

Naučnik Imunološkog zavoda, izumitelj „pametnih“ lekova, dosledni borac protiv korupcije u zdravstvu, glasnogovornik ljubavi i „zaštitar“ istine, moralna vertikala i erudita, dr Srećko Sladoljev za „Vakcina INFO“ govori o zabrani njegovog intervjua na web portalu „Slobodna Dalmacija“, odlasku u Brisel, odgovornom roditeljstvu…

Kako se desilo da urednik internetskog izdanja „Slobodna Dalmacija“ nije dopustio da se Vaš intervju, koji je nedavno objavljen na naslovnici štampanog izdanja (!), prebaci u elektronski format i tako postane dostupan široj javnosti?

Možda zato što Dalmacija nije do kraja slobodna? Šalim se, smatrao je članak neznanstvenim. Tražio je dokaze da Amiši nisu pogođeni autizmom kao ostali Amerikanci. 

Da li ste ga razuverili?

Očito nisam makar sam mu proslijedio reference iz kojih je vidljivo da je autizam kod „običnih“ amerikanaca 500% veći nego u Amiša. Amiši su heterogena populacija glede cijepljenja. Samo 20% se uopće ne cijepi, a njih 80% se cijepi ali bitno manje. Eksponencijalno povećanje cijepljenja u Americi od 4 doze 1940. g. do današnjih 74 (!), autizam prati poput „sjene“! U znanosti je eksperimentalna razlika od 20% već značajna i omogućava izvođenje zaključaka. Statističku razliku od 500%, iskreno. nikada nisam ni vidio, ali svejedno nitko ne izvodi nikakve zaključke! Isti urednik je, paradoksalno, nedavno u internetskom izdanju pustio članak u kojem je „ex katedra“ odbačena povezanost cjepiva i autizma! Iako pritom nisu navedene nikakve reference, urednik je to smatrao veoma znanstvenim. (Znanošću protiv mitova: Profesor Janoš Terzić: Ne nasjedajte na laži o autizmu, informirajte se i shvatite – cijepljenje je prava blagodat našeg vremena i nema alternative – Zoran Šagolj).

 

Ko je urednik internet portala „Slobodna Dalmacija“?

Nevažno. Urednici odlaze i dolaze. Po potrebi.

 

„Zabranjeni intervju na SD“ pročitajte OVDE 

 

Jesu li onda ti „prolazni“ uposlenici NEslobodnih internet medija, koji uz lekare i zakonopisce dovode roditelje u zabludu jednostranom „znanstvenom“ pričom o bezbednim vakcinama – saučesnici u zločinu stradanja sve većeg broja dece od posledica vakcinacije?

I iza loših namjera i loših djela uvijek stoji neznanje. Svi smo mi „djeca Božja“.    

Uskoro putujete u Brisel. Učestvovaćete u otvorenoj debati na temu „Razbijanje tabua o bezbednim vakcinama“. Ko su ostali učesnici diskusije, šta će biti u fokusu Vašeg polučasovnog izlaganja?

Ima nas više. Uz dr Wakefilda, pionira razotkrivanja opasnosti od cjepiva, raduje me susret s virologom Lucom Montagnierom koji je s Haraldom zur Hausenom, koga spominjem u članku, dobio Nobeleovu nagradu za medicinu 2008. g. U fokusu moga izlaganja biti će vakcinalni vektori, dva teška tehnička previda, nepotrebne proteze pridružene stjecanju imuniteta umjetnim putem koja su po mojem dubokom uvjerenju glavni krivci skretanja imunološkog odgovora u krivom smjeru. Zbog pojačivača i igle, cjepiva ne mogu uspjeti kao jednostavna, učinkovita i neškodljiva metoda zdravstvene prevencije.  

9. februara u Evropskom parlamentu održaće se projekcija „zabranjivanog“ filma „Vaxxed“, režisera dr Endrju Vejkfilda. Film je dokumentarni prikaz o „CDC“- ovom zataškavanju rezultata višegodišnjih istraživanja o „MMR“ vakcini protiv malih boginja, zaušaka i rubeole, koja se dovodi u direktnu vezu sa epidemijom autizma kod najmlađih. Link za FB event OVDE.


Očekujete li da će se nakon ovog ekskluzivnog događaja u Briselu i povezivanja časnih ljudi iz struke i nauke, konačno pokrenuti pitanje ukidanja obaveznosti iz vakcinalne politike slovenskih zemalja i uopšte menjati zakonodavna klima u državama koje propisuju mandatornu vakcinaciju?

Neće. Koncept cjepiva u igli mora biti srušen općenito kao medicinski postupak da bi u spomenutim zemljama prestao teror „vladavine zakona i prava“, a zapravo, vladavine sljepila.

Da li naučnim dokazima koje ćete obelodaniti pod krovom EU parlamenta (čime direktno gurate prst u oko „Big pharmi“), dovodite sebe u veću opasnost od one u kojoj ste bili 2009. godine kao „zviždač“?  

Atribucija „naučno“ često se koristiti kao argumentacija protiv „zdrave pameti“. Da li „naučno“ trebamo dokazati da kiša pada ili sunce grije da bismo „znali“ da je to tako?

Krajem 19. stoljeća za potrebe medicinske terapije uvedene su elektro i magnetoterapija. Bile su djelotvorne opažanjem i po „zdravoj pameti“. Zabranili su ih jer su „nenaučne“! Danas su nezamjenjive! I kiropraktika je bila zabranjena jer je „nenaučna“. Spor se vodio 70 godina, a danas je preporučeni medicinski tretman. S druge strane, lobotomija i elektrošokovi donedavno su bili „jako jako naučni“. Danas se o njima snimaju horori! Upućenim, savjesnim i stoga zabrinutim roditeljima, u prilično jasnoj situaciji škodljivosti stjecanja imuniteta iglom, servira se „naučnost“ da bi proturječila njihovoj zdravoj pameti.

U Parlamentu neću „obelodaniti naučne dokaze“ nego ću iz „bjelodanih dokaza“ svjedočiti da nas još ima koji smo pri zdravoj pameti i savjesti. Podsjetiti ću vas na neka od navećih postignuća bioznanosti. Za otkriće strukture gena (DNK), Watson i Criek nisu se previše „naučno“ naradili. Pijuckali su kave i razmišljali. Drugi su odradili posao, ali rezultate nisu znali objasniti. Dobili su Nobelovu nagradu za „zdravu pamet“, a ne za „crnački“ rad. Francis Criek je kasnije otkrio i tzv. „centralnu dogmu“, biokemisjski put kojim se genska informacija materijalizira u genske produkte. Do „otkrića“ je došao po „zdravoj pameti“, a onda ga je i „naučno“ dokazao.

Što se tiče cjepiva i cijepljenja iglom sve je bjelodano. Treba samo malo „zdrave pameti“ i hrabrosti za nju! Nije problem što je tu „naučno“, a što „nenaučno“. Problem je što tu ima previše dolara.

Ne dovodim sebe u opasnost. U opasnosti su cjepiva u igli.

 

Mislite li da će pokušati da spreče održavanje ove debate u Briselu na koju putujete 9. februara sa dr Lidijom Gajski? Da li dobijate neke pretnje?  

To i pokušavaju. Ne mislim već pouzdano znam. Ali to im nije baš pametno. Samo će dodatno senzibilizirati, zbiti i pokrenuti roditelje.

Na kraju, iz ugla trostrukog oca, kakvo je Vaše mišljenje o roditeljima koji uprkos zakonskoj prisili i pritiscima pedijatara odbijaju vakcinaciju, smatrajući da će njihovoj deci više nauditi same vakcine od potencijalnih „bolesti“ od kojih, navodno, treba da ih zaštite?

Tribina „Odgovorno roditeljstvo – informisana odluka o vakcinaciji“, Beograd, dec.2016. (link za članak o tribini OVDE).

 

Uz potpunu zabranu cijepljenja iglom, na debati u Evropskom parlamentu, zaključno ću najaviti službeni prijedlog dviju hrvatskih akademija znanosti i umjetnosti Nobelovom komitetu da se udrugama poput vaše, koje širom svijeta okupljaju roditelje koji unatoč prisili i pritiscima ne dopuštaju cijepljenje djece, dodeli Nobelova nagrada za medicinu. Roditelji je zaslužuju, a ne medicinska zajednica! Time bi ova nagrada povratila vjerodostojnost koju je izgubila zbog loših odluka u nedavnoj prošlosti. Podržavam savijesne roditelje, razumijem njihovu zabrinutost za škodljivost cijepiva, duboko sam s njima.

„Pobednička“, Sladoljev, polje lana, Bavarska, 1981. god.

 

Priredila: Dragana Baša

 

[avatar user=“Nova“ size=“300″ align=“center“ /]

 

Inicijativa NoVa – Inicijativa NoVa

 

Podeli ovaj članak sa drugima:

 

 

Related posts

Dr Lidija Gajski – Ima li granice lažima i cenzuri u medijima?!

Dragana Baša

Novi YouTube kanal Vakcine INFO – idemo na sam vrh jer INFORMACIJE VAPE DA BUDU SLOBODNE!

Inicijativa NoVa

KONFERENCIJA U BEOGRADU 27. maj 2016 – „(NE)OPRAVDANOST PRISILNE VAKCINACIJE, MEDICINSKO-ETIČKI, PRAVNO-POLITIČKI ASPEKTI“

Inicijativa NoVa