КЕРБЕРИ – ОНО ШТО НЕМАЈУ БАБЕ, ИМАЈУ МАЈКЕ … – Др Јована Стојковић

  • 0

КЕРБЕРИ – ОНО ШТО НЕМАЈУ БАБЕ, ИМАЈУ МАЈКЕ … – Др Јована Стојковић

КЕРБЕРИ – ОНО ШТО НЕМАЈУ БАБЕ, ИМАЈУ МАЈКЕ … – Др Јована Стојковић

lat.cyr.

 

     Изузетно ми је драго што се на страницама нашег сајта повела и јавна расправа на тему вакцина, макар била подстакнута и од дежурних кербера вакциналног лобија. Док се први, родно недефинисани, стереотипно пита на многим порталима који преносе наше текстове, зашто баба нема нешто да би била деда (тј. зашто нисмо имунолози, епидемиолози, инфектолози), други (и чини ми се главни) са пуним (уметничким?) именом и презименом просипа информације које му је шапнуо њихов заједнички гуру. Тако он, ословљавајући ме надимком (што ми је ипак драго, јер неке симпатије ипак постоје) цени да је једино истина да сам параноик, а остало су „антивакцинална лупетања“. Обзиром да знам да су моја писанија под будним оком Великог Влајка, свака информација је извучена из књига које пишу стручњаци које он фетишистички обожава (ваља мало и читати, а не само слушати гуруа). Између осталог, то је врло проницљив момак када је једино он, поред мог мужа психијатра, свекрве психијатра, куме психијатра и још тридесет психијатара са којима свакодневно радим, приметио „да је тачно да сам параноик“.

     Тако Влајко вели да „лепре и тифуса има само у Индији“ и да се зато не вакцинишемо против тих болести, наравно не објаснивши како то да их нема свуда, упркос томе што нико од нас није вакцинисан против тих болести, па немамо „колективни имунитет“. Са друге стране, нема ни дифтерије ни полиомијелитиса у нашим крајевима, али то не смета чика Билију (званичном финансијеру вакциналних кампања) и његовим сарадницима да нас од тога „штите“.

     Гуруов трбухозборац Влајко даље тврди да вакцина против туберкулозе делимично штити од лепре, што заиста стоји у књигама, али како онда не постадоше лепрозни сви Амери када нису никад имали пелцовање против исте? И не брини, добри човече, нећемо ми да укидамо ништа, напротив, желимо да те вакцине дуго, дуго штите.

     Тако рече да за кугу постоје вакцине, али се не зна колико су ефикасне и да се дају људима који су изложени ризику, и тако признаде посредно да је куга прошла сама, како је и дошла.

     Код антракса се расписао људски, наводећи низ мера које нису вакцинација, а које се спроводе у спречавању болести (замисли, има и тога). Само остаде загонетка, како Влајко и његов гуру знају да је земља пуна баш тетанусних спора (против којих нас вакцинишу), али не и антраксних и спора гасне гангрене (против којих нас не вакцинишу).

     За крај, констатује он, да би о овоме могао да пише нашироко и надугачко, међутим не може се од пања направити виолина, мудро закључује…

     Ваљда ће после овога добити неку мрвицу са стола господара … АВ, АВ …

Др Јована Стојковић

 

 

Inicijativa NoVa

Иницијатива НоВа – Inicijativa NoVa

 

Препоручено:

ЕРАДИКАЦИЈА СЛОБОДЕ ВОЉЕ – Др Јована Стојковић

 

Подели овај чланак са другима:

Komentari

Komentari


Leave a Reply

Odaberite vaš jezik

    Translate from:

    Translate to:

Ukucajte ovde šta želite da pronađete

Pratite nas i na:

Pratite nas i na sledećim našim resursima:

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On GooglePlusVisit Us On TwitterVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our Feed