Др Срећко Сладољев, имунолог – “Вакцинација иглом је мобинг имуног система” – ВИДЕО

  • 0

Др Срећко Сладољев, имунолог – “Вакцинација иглом је мобинг имуног система” – ВИДЕО

(На хрватском језику, по жељи др Сладољева, његово обраћање преносимо на ћириличном писму)

“Трибина је подршка савјесним и свјесним родитељима који су прозрели ризике цијепљења и због тога му се противе. Покрети родитеља против цијепљења ничу и шире се свијетом, али упоредо јачају и мјере присиле. Од обичног наговарања преко пријетњи и казни до идеје да им се онемогући кориштење банкомата, дакле располагање властитим новцем. Занимљиво је то што „крокодилска“брига за нечије здравље долази из земље гдје се умире пред вратима болнице ако нисте платили здравствено осигурање.

Спадам у људе струке који се противе, то посебно наглашавам, цијепљењу путем игле. Није ми у примисли оспоравати вриједности стјецање имунитета умјетним начином, али тај мора бити сигуран, без ризика по здравље. Данас више чак и не говоримо о ризицима цијепљења, већ о евидентним посљедицама. Хипократова заклетва „не наштетити!“ допушта обављање лијечничког позива тек након присеге по завршеном школовању. Присега је у темељу сваког медицинског поступка. Изречена од лијечника, чак и ријеч утјече на здравствено стање обољелог!

Posted by Vakcine INFO on петак 9. децембар 2016.

Потицање имунитета иглом, по мом увиду и увјерењу, може наштетити. Томе у прилог говоре посљедице највећег клиничког испитивања цјепива икада. Тај „експеримент“ траје од завршетка 2. свјетског рата наовамо када и крећу масовна процјепљивања. Из „пејсажа“ здравствених тегоба Хомо сапиенса убрзо, у почетку срамежљиво па све израженије, израња група бољетица сложене етиологије у чијој се позадини налазе поремећаји рада имунолошког сустава. До почетка шездесетих година прошлог стољећа аутоимуне болести су ријеткост, неке једва познате. А данас говоримо готово „само“ о њима. Неизљечиве су, снижавају каквоћу живота, прате нас до смрти. Савјесни родитељи не желе ризике „приуштити“их својој дјеци. То не желе ни сувремени Парацелсуси који храбро искачу из догматске медицине.

У Београду сам службено, темељем службене исправе, путног налога. Позван сам на премијеру документарног филма„Медаља за гласност“ у којем судјелујем и говорим о корупцији у индустрији масовне производње цјепива. У опису разлога службеног пута стоји да сам ту представити Имунолошки завод из Загреба као „субјект јавног здравства који се успротивио профиту као мјерилу вриједности у фармацеутском послу“. Имунолошки завод је државни институт за производњу цјепива и крвних приправака који је одлуком Владе РХ проглашен установом од стратешке важности за земљу. У Имунолошком заводу сам Предстојник Одјела за развој и истраживања имунобиолошких приправака. Одговорност за оно што говорим није спорна. На супротстављене, боље речено „зараћене“ ставове, у погледу учинковитости и шкодљивости цјепива и њихове насилне примјене у Хрватској, скренути ћу пажњу кроз два примјера, а закључке препустити вама.

Претпрошле године Хрватска је одлучила продати већински власнички удио у Имунолошком заводу. На натјечај се јавило седам приватних понуђача из фармацеутске бранше. Догодило се незамислио. Организирани путем командитног пословног субјекта Висиа Цроатица д.о.о.грађани су одлучили откупити државни удио твртке из које су криминалном претворбом (национализацијом)извлаштени почетком деведесетих! У десетак дана, на рачун командитног друштва извршено је 20,000 уплата грађана, удруга, опћина иподузећа. И град Загреб донио је финанцијску одлуку о уласку у командитно друштво са 100 млн куна капитала што је отприлике 14 млн ЕУР. На натјечају је побиједио народ испунивши правне и финанцијске увјете и развојне планове. Прочитати ћу дио из натјечајне документације који се односио на развој вирусних цјепива: „Као стратешки партнер садашњем власнику (или самостални инвеститор са другим стратешким партнерима), Висиа Цроатица д.о.о. ће покренути развој „неинвазивних цјепива“ због снажних и оправданих приговора неприродном начину уношења имунолошке информације у организам путом ињекције.

Традиционално цијепљење иглом резултира све јачим отпором грађана према цјепивима које се сада у Републици Хрватској остварује законском присилом. Нефизиолошки начин цијепљења и све већи број цјепива у „редовитом календару“, те с тим у вези бројне аберације имуносног одговора имају за посљедицу компромитацију и одустајање од ове генијалне методе превентивне заштите од заразних болести! Однос користи и штете од цијепљења у данашњој ситуацији гдје с једне стране имамо практични „нестанак“ заразних, а с друге стране „пошаст“ аутоимуних болести, окренуо је цјепива на штету здравља људи. Висиа Цроатица д.о.о. има амбицију преко Имунолошког завода постати лидер у развоју „неинвазивних“ цјепива и вратити повјерење становништва у цјепива!“ Неколико дана касније, Влада РХ поништила је натјечај. Учинила је то без образложења. Истовремено, Државно одвјетништво је градоначелника града Загреба на неколико дана „хладило“ у истражном затвору.

Друго на што бих хтио упозорити је мишљење Повјеренства за медицинску етикуХрватског лијечничког зборапо питању присилног цијепљења. Одлуком бр. 17/2012, на тражење проф. др. Жељка Пољака, свеучилишног професора и клиничког имунолога, члана Академије медицинских знаности, некад тајника Удружења клиничких имунолога Југославије, Повјеренство је закључио да „присилно цијепљење није у скаду с лијечничком етиком“, те да га лијечници по савјести, „имају право одбити“.

Ово мишљење је став лијечничке струке.Одаслано је у јавности и није оспорено.Када се Законодавац који уводи законску присилу цијепљења позива на мишљење струке, с правом се питамо на коју се „струку“ Законодавацпозива? На медицину очито не. Медицинска знаност је јединствена, она не познаје границе. Лијечници се образују усвајајући иста знања и обвезују свом позиву истом заклетвом. Обзиром да немају своје, мишљење етичког повјеренства хрватских лијечника обвезује и лијечнике Србије.Уколико је њихов став другачији, нека га објаве јавности. Нека га образложе забринутим родитељима у Србији. Нека се не скривају. Нека буду храбри.”

 

 
Београд, 7.12.2016.

 

Inicijativa NoVa

Inicijativa NoVa – Inicijativa NoVa

Подели овај чланак са другима:

Komentari

Komentari


Leave a Reply

Odaberite vaš jezik

    Translate from:

    Translate to:

Ukucajte ovde šta želite da pronađete

Pratite nas i na:

Pratite nas i na sledećim našim resursima:

Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On GooglePlusVisit Us On TwitterVisit Us On PinterestVisit Us On LinkedinCheck Our Feed